Ако сте изморени още със ставането от сън, липсва ви енергия, често се оплаквате от главоболие и трудно се концентрирате, трябва да се замислите за вероятните причини.

Проучване показва, че един от трима души признава, че постоянно се чувства изморен от динамичното темпо на живота днес. Явлението се среща толкова често, че лекарите са създали и термин, който описва състоянието - Tired All The Time (TATT), или непрекъснато изморен.

Постоянната умора е възможно да се прояви с началото на есенно-зимния период, при резкия спад на температурите и бързото намаляване на деня.

Как се справят със стреса различните зодии? (ВИДЕО)

Най-честите причини за хроничната умора са: стрес, липсата на баланс между работа и почивка, недостигът на сън, дълги периоди на умствено и физическо натоварване, съпроводени с неправилно хранене и нездравословен начин на живот.

11 скрити причини да се чувствате постоянно уморени (СНИМКИ)

Основната причина обаче е неправилното хранене. Тъй като храната е горивото на организма, от качеството ѝ зависи как ще се чувстваме. До перманентна умора води и липсата на желязо в организма. Включете богати на желязо храни в менюто си- месо, тъмнозелени зеленчуци и сушени плодове.

умора
ThinkStock/Getty Images

Сред възможните причини да се чувствате непрекъснато изморени са също непълноценният сън, пристрастяването към кафето или към сладкото. Понякога умората може да е предизвикана от дехидратация или недостатъчна физическа активност.

Магнезият е мощен съюзник срещу умора, стрес и недоспиване

В рамките на няколко седмици лягайте рано, хранете се здравословно, следете за приема на достатъчно течности, почивайте си. Забравете употребата на бързи храни и безалкохолните напитки. Ако не усещате подобрение, консултирайте се с лекар за възможни здравословни причини.

умора
ThinkStock/Getty Images

И още:

Срещу стрес: Дами, облечете дрехите на любимия си

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Стресът на работното място или как да се справим с „бърнаут“ синдрома

Златният корен помага при стрес и умора, пази сърцето (ВИДЕО)

Как да преодолеем стреса

Храните, с които да си осигурите качествен сън (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук