/ ThinkStock/Getty Images
Събуждате се трудно, чувствате се недоспали и много уморени от сутринта и нямате енергия за нищо. Искате само да свърши поредният работен ден, да се приберете и да се излегнете на дивана.
Оказва се, че може да има много причини да се чувствате уморени дори и да сте се наспали. Вижте кои са те и как да се преборим с тях:

Сънят и неговите неподозирани тайни (ВИДЕО)

1. Липса на течности

Дори и най-слабата дехидратация на организма може да предизвика неприятни усещания като замайване и отпадналост. Затова не забравяйте да пиете вода минимум по 8 чаши на ден. А хората, които спортуват или се чувстват изтощени, количеството трябва да е още по-голямо.

вода
Thinkstock/Getty Images

2. Недостиг на магнезий

Нисък разход на енергия, усещане за слабост, умора и изтощение… Това са едни от най-често срещаните признаци на магнезиев дефицит. Изследване на учени показа, че приемът на 300 до 1000 мг магнезий дневно, потиска симптомите при хронична умора и психическо изтощение.

Недостиг на магнезий, Нисък разход на енергия, усещане за слабост, умора и изтощение Това са едни от най-често срещаните признаци на магнезиев дефицит. Изследване на учени показа, че приемът на 300 до 1000 мг магнезий дневно, потиска симптомите при хронична умора и психическо изтощение.
ThinkStock/Getty Images

3. Мръсни климатици

Климатиците и рядкото им почистване са основна причина за умората и отпадналостта, която някои от нас чувстват при продължителен престой в затворени пространства. Ако не се чистят редовно, последствията са следните: „Вие страдате постоянно от една отпадналост, чувствате се уморени, носът ви тече, кихате, можете да получавате и пристъпи, главоболие, сънливост - това са типичните прояви на този „синдрома на болната сграда" и води до недобрата трудоспособност на хората. Голяма борба е в тези грамадни сгради да може човек да бъде доведен до състояние да не се поддава толкова много на въздействието на климатиците", казва един от водещите алерголози у нас акад. Богдан Петрунов.

Мръсни климатици, Климатиците и рядкото им почистване са основна причина за умората и отпадналостта, която някои от нас чувстват при продължителен престой в затворени пространства. Ако не се чистят редовно, последствията са следните: Вие страдате постоянно от една отпадналост, чувствате се уморени, носът ви тече, кихате, можете да получавате и пристъпи, главоболие, сънливост - това са типичните прояви на този синдрома на болната сграда" и води до недобрата трудоспособност на хората. Голяма борба е в тези грамадни сгради да може човек да бъде доведен до състояние да не се поддава толкова много на въздействието на климатиците", казва един от водещите алерголози у нас акад. Богдан Петрунов.
ThinkStock/Getty Images

Вижте кои са останалите причини, заради които може да се чувствате уморени

Ако причината не е в никое от по-горе изброените неща, и проблемът продължава въпреки промяната в навиците, консултирайте се с лекар. Постоянната умора може да се дължи на заболяване.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук