есен
есен / Дарик радио
Как да преборим есенната умора?
 
Есен е, чувстваме се отпаднали, разсеяни, в лошо настроение, не ни се работи, не можем да спим добре... Дали всичко това е само заради есенния сезон? Всъщност, много е възможно състоянието на организма ни да е такова заради паднал имунитет, което предразполага към депресии и заболявания в бъдеще. Методите да се справим с това са различни, а има места в България като Балнеокомплекс „Медика" - Наречен, където можем да преборим успешно есенната умора и да заздравим имунитета си. Ако искате да започнете битката още сега, ето някои ценни съвети:
 
Движение! Тук не говорим за претоварващи тренировки. Дори и редовните по-дълги разходки ще помогнат за ежедневния тонус. Практикуването на някакъв спорт или танци ще допринесе още повече за това.
 
Сън! Постарайте се да си осигурите минимум 6 часа сън на денонощие. Няма как иначе да се чувствате отпочинали, а недостатъчният сън също така отслабва вашия имунитет, съветват от "Медика".
 
Храна! Особено важно при възстановяването от есенна умора е правилното хранене. Най-добре е да се консултирате със специалист, който да ви направи индивидуален план за необходимите за организма ви храна и витамини.
 
Приятни занимания! Не подценявайте психологическия аспект на проблема. Ако практикувате в свободното време нещо, което ви носи удоволствие, то със сигурност ще преборите по-лесно стреса и депресиите.
 
Това е само част от всички полезни съвети, които можем да дадем. Най-добрият, разбира се, е да се консултирате със специалисти. В тази връзка, успех в битката с есенната умора и падналия имунитет можете да постигнете в известния балнеокомплекс в Родопите „Медика" - Наречен.
 
Там ще откриете модерна апаратура, отпускащи терапии и редица специални процедури за прочистване на организма от отровите. Такава например е йонната детоксикация, при която клетките и тъканите релаксират и се подобрява работата на редица органи. Благодарение на предлаганите процедури, организмът се освежава и и имунитетът се засилва в очакване на зимата. Възползвайте се!