Дамите, които носят дрехите на партньора си, по-лесно преборват стреса
Дамите, които носят дрехите на партньора си, по-лесно преборват стреса / ThinkStock/Getty Images
Дамите, които носят фланелките на партньора си, напоени с неговата телесна миризма, по-лесно преборват стреса от останалите, установи канадско проучване, цитирано от в. "Метро".

Миризмата от дрехите на любимия човек намалява нивата на стрес
 
Специалисти от университета в Британска Колумбия изследвали 96 доброволки. Те трябвало да помиришат три фланелки - с уханието на партньора им, с това на непознат и с неутрален мирис. Същевременно учените измерили нивата на кортизола в организма на участничките, както и стреса им чрез специален тест.

Пълнозърнести храни Пълнозърнестите храни също увеличават нивото на тестостерона, което автоматично ги нарежда сред най-добрите естествени афродизиаци
Дамите, които носят дрехите на партньора си, по-лесно преборват стреса ThinkStock/Getty Images

От изследванията станало ясно, че дамите, помирисали фланелките на партньора, са с по-високи нива на кортизол и с по-ниски нива на стрес, в сравнение с останалите. А тези, помирисали уханието на непознат, били най-стресирани.

Как се справят със стреса различните зодии? (ВИДЕО)
 
Вестникът пише, че ако любимият каже на дамата до себе си, че не е редно да носи неговите дрехи, тя спокойно може да го репликира, че това е полезно според науката.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА