Избираме кой ще ни представи на Евровизия в Баку
Избираме кой ще ни представи на Евровизия в Баку / снимка: БНТ
Избираме кой ще ни представи на "Евровизия" в Баку
50742
Избираме кой ще ни представи на "Евровизия" в Баку
  • Избираме кой ще ни представи на "Евровизия" в Баку

Тази вечер ще изберем изпълнителя, който ще ни представи на международния конкурс "Евровизия" през май в Баку. Финалът на българското издание на състезанието ще е в зала 1 на НДК, а организаторът му БНТ1 ще излъчи пряко концерта от 20:30 часа. Водещи на шоуто, което се очаква да продължи поне три часа, ще са певицата Миленита, актьорът от хитовия сериал "Под прикритие" Александър Сано и Драгомир Драганов.

За своите фаворити зрителите ще могат да гласуват чрез изпращане на sms. Решаващ за определянето на нашия представител на "Евровизия" ще е и вотът на специално сформирана за конкурса Академия.

12 са участниците, които достигнаха до финала на българската "Евровизия". Според прогнозите битката за спечелването на първото място ще се води основно между Десислава (Dess) и Софи Маринова. В състезанието участват още Вяра Пантелеева, Симона Сиванио, Ивайло Колев, Цветелин Атанасов - Елвиса, звездите от "Гласът на България" Стелияна Христова и Тодор Гаджалов, Светозар Христов, Рене Ранев. В списъка са и групите "Go week" и "New 5".

След представянето на всички ще започне и гласуването. В рамките на 30 минути зрителите ще имат право да подкрепят всяка песен, която харесват, но само с по един sms. Победителят ще бъде определен след като резултатите от техния вот се комбинират с тези от вота на Академията от музикални специалисти.

Невиждано шоу в зала 1 на НДК обещават организаторите му. За да го постигнат, те ще използват нова 3D технология, която позволява проектирането на различни графики върху мащабния декор.

Във финала на българската "Евровизия", освен състезаващите се музиканти, ще се включат още Нели Рангелова, Владимир Ампов - Графа, Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи, група "Те". Ще участват и изпълнителите, които ще представят Франция, Дания, Малта и Кипър в международния конкурс в Баку.

Столицата на Азербайджан ще е домакин на събитието, тъй като миналата година спечели "Евровизия" с песента "Running Scared" на дуета Ел и Ники.