Италианските мъже са неспокойни и объркани, твърди проучване
Италианските мъже са неспокойни и объркани, твърди проучване / netinfo

Италианските мъже могат да се разделят на седем категории, твърди изследване на компанията "Астра Ричерке", публикувано във вестник „Джорнале“.

Най-многобройна (23 %) е категорията на обърканите и вечно нeспокойните мъже, които виждат в жените неразбираеми и заплашителни същества, съобщи ПронтоСофия.

На второ място с по 20 % са други две категории. Първата е тази на т.нар. мачо (macho) - става въпрос за агресивен, горд, властен, доминиращ тип мъж, вечен "ловец".

Другата категория е тази на уравновесените италианци - това е нов израз за неомаскилизма, който споделя общи възгледи с културата на неофеминизма.

На четвърто място с 13 на сто е категорията на традиционалистите. Повечето от тях са възрастни мъже, пенсионери, хора със средно и ниско социално положение. Те смятат, че мъжкият свят не се е променил от едно време.

На пето място (11 %) е категорията на т.нар. неомачо. Този вид мъж изживява съжителството с жената като вечна позитивна борба и харесва еманципираната партньорка.

Шести с 10 % са женствените неомъже. Те критикуват традиционния мъжки модел и се борят за правата си за обич и любов.

Седмата категория е на гордите гейове (3 %.) Те са само част от хомосексуалистите сред мъжете и се разграничават от културата на мнозинството мъже.