Яни Янков
Яни Янков / Яни Янков
Българинът Яни Янков успя да покори Сърбия и излиза на финала на престижното балканско музикално шоу "Zvezde Granda", което се излъчва на живо в сайта на NOVA тази събота, 8 юни, от 22:00 ч.

МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ БЛЯСКАВИЯ ФИНАЛ В САЙТА НА NOVA.BG ТУК

Това е най-популярният формат за млади певци, дал успешен старт на много големи имена от музикалната сцена в Сърбия.

За първи път българин стига до финала на музикалната надпревара. 27-годишният перничанин успя да впечатли с таланта си както журито, така и взискателната сръбска публика. Ментор на Янков в шоуто е легендата на сръбската народна музика Снежана Джуришич.

В надпреварата за титлата се впускат 20 певци - 10 мъже и 10 жени, като само един от тях ще спечели голямата награда. Яни Янков ще излезе под номер 5.

В големия финал на Zvezde Granda Сърбия има петима представители, Босна и Херцеговина деветима, Северна Македония трима, Хърватия двама и България един – Яни.



Представяме ви финалистите в най-голямото музикално шоу на Балканите "Zvezde Granda".

Мики Секуловски - ментор Цеца Ражнатович

Мики Секуловски е на 38 години и е от Велес, Северна Македония. Талантливият македонец е с музикално образование, но въпреки таланта си години наред работи като сервитьор.

Малцина знаят, че той е завършил оперно пеене в София, въпреки че никога не е говорил за това по време на конкурса.

"Пет години живях в Белгия. Имах семейни проблеми, които се случиха и когато се разрешиха, реших да се върна и да опитам музикална кариера", разкри той пред Grand.



Николина Перкович - ментор Джордже Давид

На сцената винаги веселото, чаровно момиче от Клис (Хърватия) Николина Перкович (38) спечели милиони с усмивката си, а малко хора знаят какво се крие зад нея.

Докато правеше шоу на сцената, в личния живот на талантливата дама имаше тъга и болка от загубата на майка й и втория й баща, към които тя беше много привързана.

"Желанието на майка ми беше да дойде с мен на финала като придружител, затова съм тук – да я почета", каза Николина.
 

Инел Нукич - ментор Мария Шерифович

Ако някой знае как да предизвика емоции, но и да разбуни всички в студиото, това със сигурност е най-младият състезател този сезон, Инел Нукич (17), който идва от Живинице, където живее с родителите и сестра си.

Той изтъква скромността като най-голямото си достойнство, в което жури и публика се убедиха по време на участието му в шоуто.

"Работих върху себе си, върху пеенето, върху поведението си. Винаги съм мечтал да дойда на тази голяма сцена и първия път, когато се появих, имах огромен сценичен страх, така че пеенето ми беше лошо. От кръг на кръг напредвах все повече и повече, нервността ми бе все по-малка и очакванията ми са все по-високи", каза той.

Юлия Петрович - ментор Джордже Давид

Любовният живот на Юлия Петрович (24) попречи на певицата да даде всичко от себе си, когато стъпи на сцената на шоуто преди две години, но този сезон има промяна. Както тогава разкри менторът й Джордже Давид, крахът на връзката е попречил на Джулия да блесне в пълен блясък в онзи момент.

Тази година обаче състезателката от Бела Паланка показа невероятния си глас, но и смелост да пее изключително трудни песни, поради което Мария Шерифович често й сваляше шапка.

Мнозина я определиха като най-добрата поп певица а както самата тя каза, нейният музикален идол е Ивана Петерс.

Янко Янков – ментор Снежана Джуришич

Малцина знаят, че талантливият българин Янко Янков (27) се кандидатира за втори път този сезон, след като коронавирус му попречи да блесне на сцената на формата преди няколко години.

От България не може да се гласува за Яни чрез SMS по време на живото предаване. Певецът призова да го подкрепим, като последваме СЛЕДНАТА СТРАНИЦА В INSTAGRAM и харесаме неговата снимка. Ако именно той се окаже фаворитът на феновете на шоуто, ще получи 50 гласа на финала.
 
Мнозина го наричаха наследник на Шабан Шаулич, чиито песни избираше най-често по време на състезанието.

Както казва, без подкрепата на съпругата и дъщерите си нямаше да му е лесно да сбъдне мечтата си и да се присъедини към шоуто, което следи от малък.



Езиковата бариера не му попречи да изпълнява най-големите хитове на поп звездите.

Насладете се на изпълнението на Яни с това видео от официалния профил на Zvezde Granda в Youtube.



"В България много се слуша сръбска музика, тоест това е нашата музика. Обичаме и Шабан и Цеца и много други. Няма да пея български песни. Когато бях малък, майка ми и баща ми слушаха само сръбски песни. Израснал съм със сръбска музика и затова съм тук", каза Янко пред Grand.
 


Александра Иванов - ментор Мария Шерифович

Александра Иванов от Крушевла, по-известна като Цака, години наред живее в Италия, след което се завръща в родния си град, където живее с дъщеря си. Тя е юрист по професия, а наскоро заради предаването напусна работа в нотариалната кантора, където работеше от години.

"Аз съм дипломиран юрист, който забавлява хората с музика", често казва през смях Александра, която през последните осем месеца просълзяваше от смях колегите си с чувството си за хумор.

Мирза Пандур – ментор Снежана Джуришич

Малцина биха повярвали, че един 27-годишен мъж от Сараево, който е завършил Факултета по политически науки, специалност международни отношения и дипломация, ще се окаже певчески виртуоз.

Той е голям любител на спорта, а в свободното си време обича да пише песни и да свири на китара.
Както сам казва, за него никога не е съществувала сценична треска, като се има предвид, че от години активно пее и концертира.

Шейла Зонич - ментор Цеца Ражнатович

Едва на 30 години Шейла Зонич сменя местоживеенето си няколко пъти и днес е разположена в Тузла, където живее със съпруга си Армин.
Шейла е родена в Германия и е завършила музикалния факултет в Сараево.
Години наред се изявява с музикална група „Диванхана“, след което решава да продължи кариерата си соло.

Дино Сулич - ментор Цеца Ражнатович

26-годишното момче от Зеница, Дино Сулич, описва себе си като много остроумен и винаги усмихнат и видяхме това през деветте месеца на участието му в предаването

Освен страхотен певец, Дино е и виртуоз на хармониката. Той се справя отлично във всички музикални жанрове, но както казва, сърцето и гласът му лежат най-много в поп парчетата.

"Честно казано има фенки, но това е неизбежно в този бизнес. Хубаво е да имаш подкрепата на красиви момичета", призна през смях за Гранд.

Антония Черкез - ментор Драган Стойкович

Антония Черкез е на 27 години, идва от Мостар и се занимава професионално с пеене от дълго време. Освен с прекрасния й глас, зрителите бяха привлечени от красотата й и разкошната усмивка, която е нейна запазена марка.

Сидик Шабанович - ментор Драган Стойкович

Сидик Шабанович, талантлив млад мъж от Високо, Босна и Херцеговина, е само на 24 години. Завършва средно образование, но от години се занимава професионално с пеене.

Освен с пеене той и семейството му се занимават със земеделие, затова е собственик на голямо имение и ферма, в която отглежда над 40 крави.

Джула Дрини - ментор Драган Стойкович

Още с първата си поява на сцената на шоуто, талантливата певица от Казин Джула Дрини (24) спечели сърцата на публиката в целия регион.

Изпълненията й предизвикаха буря от коментари, а по време на състезанието тя бе обявена за наследник на Шемса Сулякович, чиято подкрепа получи.

Омъжена е с двегодишна дъщеря, а съпругът Един е най-големият й поддръжник в кариерата. Заради брака си тя се премества в чужбина преди няколко години, но се връща в родния си град заради състезанието.

Стефан Томич - ментор Ана Бекут

След няколко сезона певецът от Кралево Стефан Томич (30) успя да стигне до финала на "Zvezdе Granda", което е най-големият успех в кариерата му досега.

Изпълнява предимно поп музика, а неговият музикален идол е Здравко Чолич и мнозина твърдят, че гласът му наподобява гласа на тази велика звезда.

"Сега останаха само добри кандидати, а с наближаването на края конкуренцията става все по-силна", казва той преди финала.

Йелена Проле - ментор Мария Шерифович

Чаровната певица от Зренянин Йелена Проле (23) е завършила гимназия по медицина, но пее от малка и музиката е най-голямата й любов.
Чрез състезанието тя успя да спечели сърцата на журито и публиката, така че заслужено се озовава на големия финал на седемнадесетия сезон.

Деян Дачевич - ментор Мария Шерифович

Деян Дачевич е на 25 години, идва от Чайнич, малък град в Босна и Херцеговина. Завършил е Стопанския факултет, от години се занимава професионално с пеене.

Въпреки че по природа е тихо и ненатрапчиво момче, той успя да очарова целия регион с мощния си глас и така с лекота стигна до големия финал.

Мелиса Зиядич - ментор Цеца Ражнатович

Най-младата финалистка на Мелиса Зиядич е само на 18 години, но възрастта и неопитността не й попречиха да покаже таланта си пред милиони зрители.

Неин музикален пример за подражание е певицата Драгана Миркович, чиито песни най-често изпълняваше през предходните девет месеца на сцената, а мнозина я оприличиха на фолк звезда заради специфичния й глас.

Рияд Рахманович – Ментор Вики Милькович

Талантливият певец от Дони Вакуф Рияд Рахманович е на 27.
Като ментор, Вики Милькович успя да отведе Рияд до финала.

"Вики се справя най-добре от всички в журито, има отношение", посочи той.

Бета Судар - ментор Вики Милькович

Красавицата тренира футбол години наред и е била много успешна. Освен това е назначена и работи в кол център в родния си град.

По време на състезанието тя успя да свали повече от десет килограма.

Петър Крекич - ментор Вики Милькович

Петър Крекич живее в Белград и започва състезанието този сезон на 20 години, а междувременно навърва 21.

На четвъртфиналите той напълно изненада всички, когато се появи на сцената в народна носия, а музикалният му модел за подражание е Шабан Шаулич, чиито песни пее най-често в състезанието.

Андрияна Перушовска – ментор Александър Милич Мили

Единствената участничка, която успява да стигне два пъти до финала на предаването, е двадесет и четири годишната Андрияна Перушовска от Скопие.

Този сезон тя се състезава в отбора на Александър Милич Мили, а преди два сезона защитаваше цветовете на отбора на Джордже Давид. Работата с двама ментори със сигурност не е идентична.

"Има разлики, разбира се. Научих много неща, вече съм по-зряла, така че мога да приемам повече съвети",откровена е Андрияна.

Насладете се на още едно прекрасно изпълнение на Яни с това видео от официалния профил на Zvezde Granda в Youtube:



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня