Хората в сянка, които преобразяват звездите на червения килим
Хората в сянка, които преобразяват звездите на червения килим / Guliver/Getty Images

Звезда на червения килим не се става с вълшебна пръчка. Преди големите церемонии, като тази на наградите Оскар, цели екипи работят седмици, за да измислят прически и грим, които да направят прекрасни известните им клиентки, предаде АФП.

Сабрина Бедрани е една от тези феи. Тази френска гримьорка си създаде име първо в света на модата, след което се установи в Лос Анджелис. Там бързо клиентки й станаха Джулиан Мур, Хайди Клум, Фелисити Джоунс. Именно тя се грижи за грима на Фелисити Джоунс на промоциите на филма "Теорията на всичко" - още от премиерата на кинофестивала в Торонто и през целия награден сезон.

Арно Озарюн оформя прическата на Мишел Монаган. Той категорично отказва да прави екстензии и къдрици. Понякога, когато тя пътува, той дава консултации на екипа й по скайп. Подготовката за церемонията обикновено се прави в хотел, два-три часа преди началото на събитието. Тогава клиентките са възбудени, но и стресирани, защото знаят, че ги чакат фотографи и ще ги гледат не толкова добронамерени очи. Арно, който е от 50 години в бранша, признава, че понякога преди важна церемония не може да спи. Например преди церемонията за наградите Златен глобус Мишел Монаган била нервна. Тя не харесвала как я е подстригал. На следващия ден обаче му изпратила SMS, че е много доволна от работата му.

Сснимки от червения килим на наградите Златен глобус можете да видите тук

Източник: БТА