Харисън Форд
Харисън Форд / Gulliver/Getty Images
Харисън Форд ще участва в драматична серийна адаптация на „Стълбището“, която се базира на процеса за убийство през 2001 г. срещу американския романист Майкъл Питърсън.

Актьорът от "Междузвездни войни" ще участва и ще бъде изпълнителен продуцент на предстоящия драматичен сериал, който се основава на едноименната документална поредица от 13 епизода, която последва съдебния процес през 2001 г. срещу американския писател на криминални романи Майкъл Питърсън, който бе обвинен, че е убил жена си.

Харисън Форд порица политиците, които „омаловажават науката“


Майкъл твърди, че съпругата му е починала в дома им, след като е паднала по стълбите, но медицински специалисти определиха, че тя е била пребита до смърт, превръщайки писателя в главен заподозрян за убийство.

„Междузвездни войни: На края на галактиката“ - новият свят в „Дисниленд“ (СНИМКИ)

„Контактмюзик” съобщи, че драматичният сериал на Харисън ще бъде произведен за телевизия „Анапурна”, но компанията за кино все още не е коментирала новината.

Документалната поредица „Стълбището“ беше режисирана от Жан-Ксавие дьо Лестрад и първоначално се излъчи през 2004 г., добивайки голяма популярност. Епизодите бяха актуализирани с нова информация през 2013 г. и пуснати за Netflix през 2018 г.

Последната филмова поява на Харисън Форд беше във франчайза на „Междузвездни войни“ като Хан Соло през 2015 г. В „Силата се пробужда“, легендарният му герой срещна своя край от ръцете на собствения му син Кайло Рен.
БГНЕС