Гняв и сълзи сред тийнейджърите: Зейн Малик напусна One Direction
Гняв и сълзи сред тийнейджърите: Зейн Малик напусна One Direction / Guliver/Getty Images

Новината, че Зейн Малик напуска One Direction съкруши много фенове на популярната момчешка формация. Разочарованието на някои почитатели обаче премина в гняв и те сравниха годеницата на изпълнителя, певицата от момичешката група Little Mix Пери Едуардс с Йоко Оно - съпругата на Джон Ленън, която често е обвинявана за разпадането на легендарната ливърпулска четворка The Beatles, съобщи Контактмюзик.

22-годишният Зейн Малик оповести на 25 март, че се оттегля от One Direction - броени дни, след като прекрати участието си в световното турне на групата и се върна във Великобритания. Като причина за прекратеното му участие беше посочен стресът, дължащ се според мнозина на напрежението, породено във връзката му с Пери Едуардс заради предполагаема изневяра на Малик. Твърдението разгневи изпълнителя, който съобщи в Twitter, че обича годеницата си.

Скоро след като Зейн Малик потвърди, че напуска One Direction, феновете на групата изригнаха в Twitter, обвинявайки Пери Едуардс за шокиращото му решение: "Тя е съвременната Йоко Оно. Не мога да повярвам", написа гневен почитател в социалната мрежа. В същия дух беше издържан и туитът на друг фен: "Пери Едуардс е за One Direction това, което беше Йоко Оно за The Beatles.

Оно, вдовицата на покойния фронтмен на The Beatles Йоко Оно, често е обвинявана за разпадането на легендарната ливърпулска четворка, припомня изданието.

Междувременно други потребители на Twitter предложиха Пери Едуардс също да напусне групата си Little Mix, за да засвидетелства подкрепата си към Зейн Малик, който изрази желание да води "нормален живот", далече от "цялата лудост" на славата, която го е карала да се чувства нещастен. "Какво се случи? Пери ли го накара да предпочете нея пред кариерата си? Ако е така, тя също трябва да напусне групата си", гласи туитът на почитател.

Източници от обкръжението на Малик по-рано разкриха, че той иска да направи всичко възможно, за да засвидетелства предаността си към Пери Едуардс, след като по-рано през месеца се появиха слухове, че й е изневерил.

Броени часове, след като Зейн Малик потвърди, че напуска One Direction, в Джакарта, Индонезия, се състоя първият официален концерт на групата без него. Шоуто не мина без емоции. Видео показва как на сцената разплаканият Хари Стайлс, без да прави опити да скрие чувствата си, бърше очите си опакото на ръката си. 23-годишният Луис Томлинсън също е фотографиран със сълзи в очите.

One Direction се намират в Азия в рамките на световното им турне "On the Road Again", което ще продължи до октомври. След новината за напускането на Зейн Малик, останалите четирима членове увериха феновете, че ще продължат заедно и дори планират по-късно през годината да запишат нов албум.

Макар да не успяха да сдържат емоциите си на концерта в Джакарта, за Хари Стайлс, Луис Томлинсън, Найл Хоран и Лиъм Пейн новината за напускането на Зейн Малик не е неочаквана, нито изненадваща. Останалите четирима членове на One Direction са допускали, че това ще се случи, след като Малик прекрати участието си в турнето. Потвърждението е дошло в понеделник сутринта, 24 март, когато Зейн Малик е разговарял лично с всеки от четиримата и им е съобщил решението си, оповестено публично ден по-късно.

Междувременно Нийл Маккормик - един от водещите британски музикални критици, цитиран от Би Би Си, заяви, че напусналият One Direction Зейн Малик не е бил "решаващ" член на групата. По думите на Маккормик Малик не е имал голям принос в писането на песни, като например основния двигател в авторството Луис Томлинсън, нито е бил толкова разпознаваем, колкото лицето на One Direction Хари Стайлс. "Зейн Малик беше по-скоро момчето от хора", пише Нийл Маккормик.

Как ще продължи напред Малик, след като напусна една от най-популярните в момента групи в света? Това ще покаже бъдещето, но според 50-годишния холивудски актьор Киану Рийвс, цитиран от в. "Мирър", младият изпълнител трябва да намери "себе си и креативността си". Рийвс допълва, че разбира колко натоварваща и трудна за справяне е славата, и изразява надеждата си, че Зейн Малик ще открие самостоятелния си път.

Източник: БТА