Фирми плащат на свои да шпионирата електронната поща
Фирми плащат на свои да шпионирата електронната поща / снимкa: БГНЕС
Във Великобритания вероятно има повече камери и системи за видео наблюдение, отколкото където и да е другаде по света, съобщи technews, цитиран от БГНЕС.

И все пак работниците в САЩ са наблюдавани много по-строго по отношение на използването на интернет, сочат данните от ново проучване на Proofpoint. 41 процента от големите компании плащат на свои служители, за да четат или анализират съдържанието на изходящата кореспонденция от фирмата. 26 процента от 300-те анкетирани фирми, твърдят, че са уволнили някого за нарушаване на политиките за електронна кореспонденция през изминалите 12 месеца.

Имейлите са били единственият източник за изтичане на информация или за излагане на корпоративната репутация на риск. Много щатски компании са превъзпитали служителите си да не използват Web 2.0 комуникации като блогове, табла за съобщения и сайтове за споделяне на съдържание. Около 13 процента от фирмите са предизвикали насрещни действия в резултат на бунта на служителите срещу забраната да ползват социални мрежи.

Показването на чувствителна финансова информация (като необявени финансови резултати) в блогове или постинги довело до дисциплинарни действия сред 14 процента от публичните компании, изследвани от Proofpoint.