Италианският поп певец Ерос Рамацоти стана дядо. Вчера дъщеря му, двадесет и шест годишната Аурора Рамацоти, роди момченче, което бе кръстено Чезаре. Новината стана набързо водеща за италианските медии, сред които АНСА, "Република", "Стампа", "Кориере дела сера", и дори позасенчи безпокойството относно здравето на папа Франциск.

Аурора Рамацоти е дъщеря на Ерос от първия му брак с модела, телевизионната водеща и  актриса Мишел Хунцикер. Именно Мишел съобщи в социалните медии първа новината за раждането на внучето си. Към съобщението тя публикува и снимка, на която се вижда само юмручето на бебето, което докосва юмрука на баща си, партньора на Аурора Рамацоти – финансиста Гофредо Черца. От съобщението на щастливата баба става ясно, че бебето се е родило в клиника в Соренго, в кантона Тичино в Швейцария.

Аурора Рамацоти е блогър, но участва и в музикалните проекти на баща си. Изявявала се и във филми и като водеща на телевизионни програми. В Италия обаче тя е обект и на доста нападки. Нейни критици казват, че тя дължи славата си само и единствено на известните си родители. Аурора Рамацоти се защитава шеговито срещу нападките по неин адрес, но неотдавна сподели, че е жертва на истински виртуален тормоз. Тя дори написа рап парче в отговор на онези, които я тормозят онлайн.
 

За Ерос Рамацоти, който тази година навършва 60 години, раждането на внучето му на тази възраст е нещо нормално. Но за Мишел Хунцикер, която е родена през 1977 г., появата на малкия Чезаре на бял свят, я прави млада баба.

След краха на брака на Ерос и Мишел, двамата се обвързаха с други партньори. Ерос се събра с модела Марика Перегринели, по-млада от него с 25 години. От този брак, който също завърши с развод, той има още две деца -  Рафаела Мария, родена през 2011 г., и Габрио Тулио, роден през 2015 . Мишел пък се омъжи за наследника на модната марка Трусарди – Томазо Трусарди, от когото също има две деца - Соле, която тази година ще стане на 10 годинки, и Челесте, която тази година ще навърши 8 години. Двойката се раздели за няколко месеца миналата година, после се събра отново, но накрая Томазо и Мишел установиха, че не могат да спасят брака си.

Малко преди раждането на внучето Чезаре  Ерос Рамацоти пък се похвали в социалните мрежи с нова любима – Далила Джелсомино, родена през 1989 г. в Милано, но живееща в Канкун, където работи в областта на недвижимите имоти и хотелиерското настаняване.
Габриела Големанска/БТА