/ Gettyimages
Няколко месеца преди да навърши 50 години най-усмихната актриса на Холивуд продължава да бъде все така забележителна. Известна със своята естественост и усмивка, Робъртс печели симпатиите на милиони още с появата си през 1990 година във филма „Хубава жена“, който реализира приходи от 464 млн. долара.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НАЙ-УСМИХНАТА АКТРИСА НА ХОЛИВУД (СНИМКИ)

Дълги години тя водеше класацията за най-скъпоплатената актриса в Холивуд. През 2000 година тя печели „Оскар“ за ролята си във филма"Ерин Брокович".

Вижте в снимки най-красивата жена в света

За рекорден пети път през април тази година актрисата бе избрана и за най-красивата жена в света от списание “People”. Оглавявала е същата класация през 2010 г., 2005 г., 2000 г. и 1991 г. “Тя си остава нашата любима красавица", казват от списанието.

Gettyimages

Други филми, с които придобива още по-голяма популярност и се утвърждава като една от най-успешните актриси в света са: „Булката беглец“, „Нотинг Хил“, „Денят на влюбените“, „Яж, моли се и обичай“.

Gettyimages

Родена е в Атланта и е от семейство на драматурзи. Актрисата има дългогодишен брак с Дани Модер и често пъти биват „развеждани“ от медиите. Двамата стават родители на близнаците Финуес и Хейзъл, имат и един по-малък син Хенри.

И още красота и чар от Холивуд:

Най-ослепителните звездни усмивки (СНИМКИ)


Звездите с най-красивите усмивки (СНИМКИ)

Звездни усмивки от света на шоубизнеса (СНИМКИ)

Колко струват най-скъпите усмивки в шоубизнеса (СНИМКИ)

Знаменитостите с най-красивите тела (СНИМКИ)