Джуди Дейвис е носителка на три награди Еми, два приза Златен глобус и два пъти е номинирана за Оскар
Джуди Дейвис е носителка на три награди Еми, два приза Златен глобус и два пъти е номинирана за Оскар / Gulliver/Getty Images
Актрисата Джуди Дейвис заяви в съда, че в средите на филмовата индустрия чула да се говори, че с кариерата на актьора Джефри Ръш е свършено, след като той бе обвинен в непристойно поведение към своя колежка на театралната сцена в Сидни, предаде Асошиейтед прес.

Джефри Ръш се просълзи в съда, докато отричаше обвиненията в сексуален тормоз
 
Ръш заведе дело за клевета срещу австралийския в. "Дейли телеграф" и неговия журналист Джонатан Моран заради статии, публикувани миналата година.
В статиите се казва, че 67-годишният Ръш имал непристойно поведение към по-младата от него актриса Ерин Джийн Норвил в постановката "Крал Лир" на Театралната компания на Сидни през 2015 г. и 2016 г. Актьорът отхвърли всички обвинения.

Джефри Ръш отхвърли всички обвинения
Джефри Ръш отхвърли всички обвинения Gulliver/Getty Images

Джуди Дейвис, която е носителка на три награди Еми, два приза Златен глобус и два пъти бе номинирана за награда Оскар, увери в съда, че Ръш се ползвал с голяма репутация преди публикуването на статиите.

Обвиниха Джефри Ръш в „неприлично поведение“
 
Тя отбеляза, че ѝ допадало да работи с Ръш, който имал чудесна репутация.
 
Актрисата Робин Невин поясни, че участвала в постановката "Крал Лир" и не забелязала нищо, което да потвърждава оплакванията на Норвил.
По време на друга постановка на същата театрална компания през 2016 година Ерин Джийн разкрила пред Робин, че връщането в същата зала ѝ напомняло за проблеми, които имала по време на "Крал Лир" месеци по-рано.

Обвинение в сексуален тормоз застигна и Джефри Ръш
 
Робин Невин обаче помислила, че става въпрос за проблеми с превъплъщаването в образа на Корделия.
 
Невин отрече Ерин Джийн Норвил да е давала каквито и да било индикации за непристойно сексуално поведение.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА