Джони Деп
Джони Деп / Gulliver/Getty Images
Актьорът Джони Деп свидетелства по делото си за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд на стойност 50 млн. долара твърдейки, че никога не е удрял жена. Съдебният процес е заради статия за съвместния им живот, която Хърд написа за вестник "Вашингтон пост" и в която се самоопредели като жертва на домашно насилие.

Амбър Хърд отвърна на иска, като предяви насрещен иск срещу Джони Деп в размер на 100 млн. долара.

Внимателно наблюдаваният граждански процес, който се провежда във Вирджиния, продължава вече втора седмица.

Екипът на Хърд представя Деп като партньор - насилник, който злоупотребява с наркотици и алкохол.

Екипът на Джони Деп представя твърденията на Хърд за домашно насилие като "измама" и добре премислена стратегия за разрушаване на репутацията му.

Делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд може да се превърне в кална сапунена опера

Във вторник пред съдебните заседатели г-н Деп заяви, че сега за него е важна само истината.

"Никога не съм удрял г-жа Хърд по описвания от нея начин, нито пък съм удрял някоя жена през живота си", свидетелства той и добави, че "нейните обвинения са зомбирали киноиндустрията".

"Това бяха шест години на изпитания - толкова странно е, когато един ден си Пепеляшка, така да се каже, а след 0,6 секунди си Квазимодо", каза той и описа как се е променило отношението на хората към него след публикуването на статията на Хърд.

Досега съдебният процес се фокусираше върху поведението на Джони Деп и върху това дали някога е упражнявал вербално или физическо насилие над Амбър. Адвокатите на актьора обвиниха бившата му съпруга, че е изиграла "представлението на живота си" в описанията си на предполагаемото насилие.

 
БГНЕС, АФП