Актьорът Джони Деп отбеляза голяма победа в съдебната битка срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Става въпрос за 7 млн. долара, които той изплаща на бившата си след развода. Хърд е трябвало да ги дари за благотворителност, пише каналът "Stars News" във vbox7.
 
Когато двамата се разделят през 2016 г., Амбър Хърд заявява, че ще раздели сумата на две и ще дари половината на организация, занимаваща се с обществени библиотеки, другата половина пък - на детска болница в Лос Анджелис.
 

Съдът сега изисква документи, че тези пари всъщност са дарени, тъй като въпросното обещание играе важна роля в следващо дело - онова срещу The Sun.

Според екипа на Джони Деп дарението е "манипулативна лъжа", която е наклонила везните на Темида и е отсъдила в негов ущърб. Адвокатите на актьора твърдят, че имат доказателства, че детската болница не е получила и цент от Амбър Хърд. 

От екипа на актрисата пък заявиха, че обещанието ѝ било да изплати въпросната сума в продължение на 10 години.

Междувременно продуцентът на Аквамен коментира натиска на феновете на Деп Амбър Хърд да бъде оттеглена от продукцията. Фенове на актьора организираха петиция, в която се настоява тя да не бъде част от новия филм, тъй като се появиха доста доказателства, че Амбър Хърд е излъгала в някои от обвиненията се срещу Деп, заради които пък той се прости с доста от предстоящите си проекти.
 

"Не мисля, че трябва да реагираме на това, става въпрос за фенски натиск. Ние правим това, което е най-добро за филма. Решихме, че щом отново ще работим с Джеймс Ван и Джейсън Момоа, трябва и Амбър Хърд да е там", заяви Питър Сафран.