Новият филм "Джейсън Борн" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, след като събра 60 милиона долара приходи през първия уикенд след появата си по екраните в САЩ и Канада, сочат данни на специализираната фирма Игзибитър рилейшънс, цитирани от световните информационни агенции.

Джулия Стайлс и Мат Деймън заедно и в новия филм за Борн

В четвъртия филм от поредицата за агента с амнезия Борн, чиято роля се изпълнява от Мат Деймън, главният герой е обвинен от директора на ЦРУ, че иска да направи публично достояние секретни данни."Събраните през първия уикенд приходи са по-големи от очакваните", увери експертът анализатор Пол Дергарабедян.

На второ място е "Стар трек: Отвъд", тринайстият епизод от сагата, с 24 милиона долара приходи. Филмът на Джъстин Лин с участието на Крис Пайн, Закари Куинто и Саймън Пег е донесъл общо 105,7 милиона долара приходи за две седмици.Новият "Стар трек" се връща към корените си, като набляга на изследването и откриването на нови светове. В тази лента капитан Кърк попада на планета, в която действа като посланик на мира, за да сключи примирие между два враждуващи народа.

На трето място, с 23,4 милиона долара приходи, е филмът "Лоши майки" с участието на Мила Кунис и Кристен Бел.

Анимацията "Сами вкъщи" слезе две места надолу и сега заема четвърта позиция с 18,2 милиона долара приходи. Лентата е събрала общо 296, 9 милиона долара приходи за четири седмици, а приходите й от прожекции в целия свят възлизат на близо 400 милиона долара.Пето място заема британският хорър "Не гасете светлината" на режисьора Дейвид Сандбърг - 10,8 милиона долара. Филмът е събрал 42,9 милиона долара приходи за две седмици.

Източник: БТА