/ Guliver/Getty Images
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп допринася за бума на туризма в родната ѝ Словения, предаде FOX News, позовавайки се на бюрото по статистика на страната.

Билбордът, който гласи "Добре дошли в родния град на първата дама" на словенски език
Gettyimages


ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РОДНОТО МЯСТО НА МЕЛАНИЯ ТРЪМП


„Около 1 939 000 туристи са посетили страната с население от два милиона души през първата половина на годината, което е ръст от около 15% в сравнение със същия период от миналата година“, сочи Словенското статистическо бюро.

Началното училище на Мелания Тръмп в Севница, Словения
Началното училище на Мелания Тръмп в Севница, Словения Gettyimages

Анализирайки влиянието на родената в Словения първа дама върху ръст на туризма, бюрото сочи, че броят на американските туристи се е увеличил с 15% откакто президентът Доналд Тръмп зае поста.

Зашеметяваща Мелания Тръмп в Охайо (СНИМКИ)

Туристическите компании в страната искат да спечелят от популярността на първата дама. Те организират обиколки „по следите на Мелания Тръмп“, показвайки местата, където тя е живяла, учила и работила.

Добре дошли в родината на новата първа дама на САЩ!“, пише в сайтовете в интернет, които рекламират страната.

Вино, носещо името на първата дама
Вино, носещо името на първата дама БГНЕС, архив

Родена като Мелания Кнавс, първата дама на САЩ напуска Словения, за да стане топ модел. За последен път тя посещава родината си през 2002 г., когато запознава Доналд Тръмп с родителите си.

Сладкарка, която прави торти с глазура "Мелания", създадена в чест на Мелания Тръмп в пекарна в Севица
Сладкарка, която прави торти с глазура Gettyimages

Мелания се запознава с Доналд Тръмп през 1998 г. по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Двамата се женят през 2005 г. Сватбеното им тържество в Палм Бийч е пищно и бляскаво, а роклята на булката, дело на модна къща Диор, струва 100 000 долара.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА МЕЛАНИЯ И ДОНАЛД ТРЪМП В ПАРИЖ

Мелания е третата съпруга на Доналд. Двамата имат син, 10-годишния Барън. От предишните си два брака Тръмп има още четири деца - Иванка, Ерик, Доналд-младши и Тифани.

Владимир Путин поговори и с Мелания Тръмп (СНИМКИ)
Агенция "Фокус", БТА