Тръмп и Макрон
Тръмп и Макрон / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати от френския държавен глава Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в мемориалния военен комплекс Дом на инвалидите в Париж, предадоха световните агенции.

Доналд Тръмп пристигна в Париж със съпругата си Мелания (СНИМКИ)

Тръмп и Макрон
БГНЕС

Церемонията по посрещането на Тръмп и съпругата му от френската президентска двойка се състоя в двора на сградата.
 
Двамата президенти се ръкуваха сърдечно, после френски военен оркестър изпълни химните на Франция и САЩ.

Вижте какъв комплимент направи Тръмп на Брижит Макрон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тръмп и Макрон
БГНЕС

След това Макрон и съпругата му отведоха Тръмп и съпругата му в църквата Сен Луи, която е част от комплекса и там в подножието й се спряха пред саркофага, в който са тленните останки на Наполеон. После те се спряха и пред гроба на маршал Фош, един от най-големите военни командири през Първата световна война.
 
След церемонията по официалното посрещане, в посолството на САЩ в Париж Тръмп почете американски ветерани от Втората световна война. Във видеозапис от събитието, качен в профила му в Туитър, той посочва, че връзките между САЩ и Франция "са изковани в пламъците на войната".

Първата проява в програмата на Мелания Тръмп в Париж (СНИМКИ)

Тръмп и Макрон
БГНЕС

На събитието Тръмп беше придружаван от трима американски ветерани, участвали в Десанта в Нормандия през юни 1944 г. Американският президент ги нарече "истински герои", които са се "били се за свобода".
 
Тази вечер Макрон и съпругата му дават вечеря в чест на Тръмп и Мелания в изискания ресторант "Жул Верн", който е на втория етаж на Айфеловата кула.

Тръмп и Макрон
БГНЕС

БТА