Мелания Тръмп слезе от Air Force One в червен тоалет, комбиниран с обувки в същия цвят и черни очила.
Мелания Тръмп слезе от Air Force One в червен тоалет, комбиниран с обувки в същия цвят и черни очила. / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна заедно със съпругата си Мелания в Париж, където ще бъде почетен гост на президента Еманюел Макрон за тържествата по случай Деня на Бастилията и годишнината от влизането на САЩ в Първата световна война, предаде Асошиейтед прес.

СНИМКИ: Мелания като Джаки Кенеди - в червен тоалет и черни очила

Макрон мотивира поканата за националния празник 14 юли, изпратена до американския лидер, със стремеж "да приветства незаменимите отношения в сферата на сигурността", създадени между двете страни, предаде Франс прес.

Мелания Тръмп слезе от Air Force One в червен тоалет, комбиниран с обувки в същия цвят и черни очила.
БГНЕС

Макрон обясни, че Франция и САЩ имат "една основна допирна точка - борбата с тероризма и защитата на нашите жизнени интереси. Било то в Близкия изток или в Африка, сътрудничеството ни със САЩ е образцово", заяви той.

Първо ръкостискане между Путин и Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

Припомняйки, че САЩ са "наш първи партньор в разузнаването, във военното сътрудничество, в общата борба с тероризма", той подчерта, че Щатите са "освен това и исторически партньор" на Франция.

"Ето причината да поканя Доналд Тръмп за 14 юли, за да отбележим 100-тната годишнина от влизането на американските войски във войната рамо до рамо с нас, да ги почетем и да приветстваме отношенията помежду ни, незаменими в сферата на сигурността", каза френският лидер.

Лидерите от Г-20 се събраха за обща снимка в Хамбург (ВИДЕО)

"Имаме нужда от Съединените американски щати", призна Еманюел Макрон. Но призна също, че "западният свят се пропуква след избирането" на Тръмп, спомена и "разногласията", по-специално "неразбирателството във връзка с климата".

"Съжалявам за това, полагам много усилия, за да се боря" с противоречията, добави френският президент. Той обеща да прави "всичко, за да убеди градовете, федералните щати, американските предприемачи да ни последват" и "фактически" да спазват Парижкото споразумение "независимо дали го иска федералната държава".

Вижте още:

ЖЕНИТЕ ТРЪМП В ПОЛША: ИВАНКА И МЕЛАНИЯ ПЛЕНЯВАТ СЪС СТИЛ (СНИМКИ/ВИДЕО)

ВЛАДИМИР ПУТИН ПОГОВОРИ И С МЕЛАНИЯ ТРЪМП (СНИМКИ)

СЪПРУГИТЕ И СЪПРУЗИТЕ НА ЛИДЕРИТЕ ОТ Г-20 (СНИМКИ)
БТА