/ iStock/Getty Images
Компания "Дисни" подготвя игрална версия на хитовата си анимация "Херкулес", съобщи Контактмюзик, позовавайки се на "Холивуд рипортър".

Римейкът ще бъде продуциран от Джо и Антъни Русо, които са режисирали няколко филма от кинематографската вселена на "Марвел", в това число "Отмъстителите: Краят".
Сценарият е поверен на Дейв Калахъм ("Непобедимите").

Снимат нов сериал за вселената на „Междузвездни войни“ с жена в главната роля

В анимацията от 1997 г. героят от древногръцката митология Херкулес говореше с гласа на Тейт Донован. Персонажи озвучаваха също Джеймс Удс и Дани де Вито.

Наскоро феновете на певицата Ариана Гранде лансираха онлайн петиция с искане озвучаването на Мегара - централния женски персонаж, да бъде поверено на тяхната любимка.
Засега с продукцията се свързват имената на Райън Гослинг и Идриж Елба.

Дисни ще излъчи предсрочно „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“

На този етап остава неясно дали игралната версия ще съдържа музикални елементи като оригинала. Имайки предвид, че сценарият е поверен на Калахъм, зрителите могат да очакват изобилие от екшън.

"Херкулес" е поредната осъвременена версия на анимационни класики на "Дисни" след "Лейди и Скитника", "Дъмбо", "Цар Лъв", "Аладин" и "Красавицата и Звярът". Наскоро компанията оповести, че планира и игрална версия на "Робин Худ".
БТА