Диета и фитнес за таралеж, който не може да се свие заради шкембето си (СНИМКИ)
Диета и фитнес за таралеж, който не може да се свие заради шкембето си (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Таралеж дебелак, тежащ три пъти повече от своите събратя, бе подложен на диета, защото заради шкембето си не можел да се свие на топка, пише в. "Дейли мирър".

Най-дебелата котка в Америка тежи колкото 4-годишно момче

Ежът гигант носи прякора Големия и освен диета кара и фитнес режим. Той натрупал своите 1,74 килограма, докато водел луксозен начин на живот, след като бил спасен преди 4 месеца от природозащитник. Големия толкова си паднал по лесния живот, че забравил да изпада в зимен сън и го удрял на купони. Той се хранел от чиния и много скоро надебелял неудържимо.

Сега работниците в приюта за диви животни в Крикдейл в графство Уилтшър, където е настанен, искат да вкарат лакомника във форма и да го пуснат на свобода тази пролет. Но за целта таралежът ще трябва доста да се потруди с физически упражнения и да погладува. Животното трябва да достигне нормалното за своите събратя тегло от около 500 грама.

Големия наддал на килограми преди да попадне в приюта, след като бил хранен с кучешка храна и със сушени месни червеи. Ако живееше в природата, всяка нощ той щеше да изминава по 2 километра в търсенето на храна. Но Големия се отдал на мързел и преяждане. Ако сега бъде пуснат на свобода, той няма да може да се предпази от своите врагове, защото не може да се свие на кълбо заради шкембето си.

Източник: БТА