/ Gulliver/Getty Images
Дейвид Бекъм е финансирал модната марка на съпругата си Виктория с 23 милиона британски паунда, за да я спаси от фалит, съобщава в. „Дейли мейл“.

Gulliver/Getty Images

 
Новината идва на фона на съобщенията, че модния бизнес на бившата певица от „Спайс гърлс“, която от години се изявява като дизайнер, е затънал в дългове и е отчела загуби за над 10 милиона паунда за 2017 година.
 
Дрехите на Виктория Бекъм са популярни сред звезди като херцогинята на Съсекс Мегън Маркъл, Кендал Дженър и певицата Лейди Гага. Въпреки звездната подкрепа обаче компанията отчита загуби четири поредни години от 2008 година насам.

Gulliver/Getty Images

 
Лошите резултати са в следствие на разходите за „дизайна, маркетинга и продажбите“, съобщи говорител на модната компания на Бекъм. Миналата година дизайнерката се наложи да съкрати част от персонала си и да увеличи разходите за реклама, което доведе до леко повишаване на продажбите през април.

За разлика от съпругата си Дейвид Бекъм, който е част от управителния съвет на компанията „Ди Би венчърс“, е отчел печалба за миналата година в размер на 23,2 милиона паунда и е получил дивиденти за близо 19 милиона паунда.
БГНЕС