Дават награди на отслабващите британци
Дават награди на отслабващите британци / netinfo

Отслабващите британци скоро ще започнат да получават безплатни талони за здравословни хранителни продукти, а също и малки парични суми за свалените килограми, пише “Дейли мейл”.

Тези предложения са част от доклад по проблемите на борбата със затлъстяването, изготвен по поръчка на британското правителство. В момента клинични признаци на затлъстяване се установяват при всяко пето дете и всеки четвърти възрастен във Великобритания. Ръстът на заболяванията, свързани със затлъстяването, вече заплашва с криза националната система за здравеопазване, информира ЛентаРУ.

Прогнозите на експертите сочат, че към 2050 г. епидемията от затлъстяване може да обхване до 60 % от населението. В доклада, внесен вчера за обсъждане в британския парламент, на 40 страници са изложени и предложения за засилване на пропагандата на здравословния начин на живот, организиране на допълнителни маршрути за велосипедисти в жилищните райони, увеличаване на часовете по физическо възпитание и въвеждане на задължителни уроци по здравословно хранене в училищата.

Идеята за материалното поощряване на отслабващите граждани британските експерти са заимствали от практиката на частни компании, които организират сред служителите си състезания по намаляване на килограмите с парични награди. Към аналогични мерки за поощряване на отслабващите клиенти неотдавна прибягнаха и някои служби за медицински застраховки в САЩ.