/ iStock
Експертът Константин Тюриков подчертава важността на организацията на пространството в кухнята за създаване на удобна и функционална среда. Той предлага няколко принципа, които ще ви помогнат да оптимизирате пространството и да го направите уютно.

Първият е използването на компактни и многофункционални мебели. Сгъваеми маси, сгъваемите столове и изтеглящите се повърхности могат да ви помогнат да направите вашата кухня широка.

Вторият съвет се отнася до разпределението на съдовете и кухненските прибори в зависимост от честотата на използване. Поставянето на най-често използваната посуда близо работния плот, ще направи готвенето много по-лесно.

Третият принцип е максимално използване на вертикалното пространство. Висящи рафтове, рафтове и закачалки ще ви помогнат ефективно да използвате стенните повърхности за съхранение на съдове и кухненски прибори.

Тюриков също съветва да прегледате гамата от малки домакински уреди и да оставите само най-необходимите устройства, като предпочитате многофункционални уреди, които могат да изпълняват няколко функции едновременно.

И накрая, той подчертава значението на интелигентните решения като скрити машини за кафе и чайници, висящи миксери и чекмеджета за малки уреди, които помагат да се използва максимално наличното пространство в кухнята.

A тук може да си припомните как да организирате малка спалня.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер