Буш подари на Блеър перфектния подарък на Блеър
Буш подари на Блеър перфектния подарък на Блеър / Sofia Photo Agency
Все едно баба ви да ви подари кутия с ядки за Коледа, а вие да сте алергичен към тях. В Кемп Дейвид, на първата им среща, Джордж Буш направи на Гордън Браун личен подарък - кафяво кожено яке "бомбър" (като на американските военни пилоти през Втората световна война). На предницата има надпис: "Достопочтеният Гордън Браун", пише британският вестник "Мирър", цитиран от БТА.

Трудно е да се измисли по-неподходящ подарък за човек, който не се облича спортно и носи костюм винаги, когато може. Британският премиер обаче реагира като по учебник, за да се справи със ситуацията - усмихна се в знак на искрена благодарност, отбелязва изданието.

В замяна Браун подари на Буш книга за Чърчил, а след това прибра в багажа си якето, което най-вероятно ще бъде тикнато някъде в гардероба и никога няма да бъде извадено от там, пише британският вестник.

Браун отказа да се облече неофициално за разговорите си американския си домакин и общата им пресконференция се появи в костюм и с вратовръзка. Не върна и нито един от комплиментите, с които го обсипа Буш. Буш наричаше премиера "Гордън", а Браун се обръщаше към него с "Господин президент", отбелязва "Мирър".