Хитовият филм на Кристофър Нолан "Опенхаймер" за разработването на атомната бомба пожъна голям успех на филмовите награди на Британската академия в Лондон, съобщи Voice of America (VOA). Филмът спечели седем награди на британския еквивалент на Оскарите, включително за най-добър филм, най-добър режисьор за Нолан и най-добър главен актьор за Килиън Мърфи за ролята му на физика Робърт Дж. Опенхаймер.

Междувременно "Боби" спечели наградата за най-добър филм на наградите People's Choice за 2024 г. "Анатомията на Грей" беше избрана за ТВ шоу на годината. Други големи победители са певицата Тейлър Суифт, играчът от NFL Травис Келси, рапърът I-Spice и Бионсе.

Биографичният филм Bob Marley Won Love стартира на първо място на 13 пазара и постави нови рекорди в деня на откриването на музикалния биографичен филм във Великобритания, Франция и др. В Ямайка филмът постави рекорда за най-голямото филмово прожектиране на всички времена, пише Voice of America (VOA).

Това е впечатляващо постижение за музикалната биография на Боб Марли, режисирана от Рейналдо Маркъс Грийн, която се фокусира върху създаването на албума Exodus на легендарния певец през 1977 г. и концерта му в Ямайка. 
Voice of America