Отношенията между Великобритания и Германия ще останат близки, заяви британският престолонаследник принц Чарлз
Германската столица Берлин подари плюшено мече на новороденото кралско бебе - сина на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, пише Ройтерс.

Меган Маркъл роди момченце (ОБЗОР)  

Принц Чарлз, бащата на Хари и дядо на новороденото момченце, получи подаръка лично по време на посещение в Берлин. Мечето беше дадено на Чарлз от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Gulliver/Getty Images

Подаръкът не е случаен, мечката е символа на град Берлин, а конкретното плюшено мече е изработено от компанията за играчки Щайф, която държи патент за него.
 
Принц Чарлз е очарован от раждането на внучето си

Британският престолонаследник и съпругата му Камила са на дълго посещение в Германия. В столицата ще посетят Бранденбургската врата и Берлинската стена, след което ще пътуват до източния град Лайпциг и до столицата на Бавария Мюнхен.

Gulliver/Getty Images

Отношенията между Великобритания и Германия ще останат близки в бъдеще, заяви британският престолонаследник принц Чарлз пред аудитория в Берлин на фона на продължаващата несигурност за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Каквато и да бъде формата на бъдещите ни отношения и каквото и да бъде договорено между правителства и институции, за мен е повече от ясно, че връзките между нас ще останат трайни", каза принц Чарлз. В речта, който той произнесе сменяйки английски с немски език, престолонаследникът не спомена думата Брекзит, но говори за родствената връзка на неговото семейство с германската аристокрация.

"Ние сме приятели и естествени партньори, свързани от общи преживявания, интереси и ценности и бъдещето на нашите страни е дълбоко обвързано", добави той, цитиран от Ройтерс.
БГНЕС