/ Gulliver/Getty Images
Принц Уилям приветства брат си в „общността на лишените от сън“
Наследникът на британския престол принц Чарлз, който е на посещение в Германия, заяви, че е "очарован" от вестта за раждането на детето на херцозите на Съсекс, съобщиха световните агенции.

"Не можем да сме по-очаровани от новината и се надяваме да видим бебето веднага след завръщането си", каза принц Чарлз в Берлин. По време на четиридневното си посещение в Германия се очаква принц Чарлз да наблегне на добрите отношения между Германия и Великобритания.

Меган Маркъл роди момченце (ОБЗОР)

70-годишният Чарлз ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел, а по-късно днес ще участва в официалното тържество по случай 93-тия рожден ден на кралица Елизабет Втора. В родословието на принц Чарлз има германски кралски особи. В сряда той ще посети Лайпциг, а в четвъртък - Мюнхен.
 

Принц Чарлз и съпругата му Камила се срещнаха с туристи и жители на Берлин пред Бранденбургската врата. Камила каза, че е "много развълнувана" от раждането на най-новия член на британското кралско семейство.

Gulliver/Getty Images

Херцозите на Кембридж също казаха, че са развълнувани от новината за новороденото дете на принц Хари и съпругата му Меган. "С голямо удоволствие и радост посрещам брат си в общността на лишените от сън, каквито са родителите", отбеляза принц Уилям. "Надявам се, че през следващите дни те ще могат да изпитат цялата радост, което новороденото носи със себе си", каза той.

Видни личности поздравиха Хари и Меган за раждането на първото им бебе

"С нетърпение очакваме да го видим и да разберем как ще се казва", допълни Кейт.

Gulliver/Getty Images

Херцозите на Съсекс съобщиха, че новороденото момченце тежи 3,26 кг и че е в добро здраве. Новината "Момченце е" в техния акаунт в Instagram събра над 2,6 милиона харесвания. Хари и Меган решиха да нарушат традицията и засега да не публикуват снимки с новороденото, но ограничен брой фотоси се очакват утре.
БТА