/ iStock/Getty Images
Децата в семейства, в които родителите говорят различни езици, могат по-лесно и по-бързо да насочват вниманието си от една задача към друга, съобщи в. "Дейли мейл".

Въздействието на двуезичната среда може да се усети още когато бебета са едва на седем месеца, смятат учените.

Двуезичната среда може да е по-различна и непредсказуема от моноезичната и затова и по-подтикваща към научаване на нови неща“, каза д-р Дийн Д'Соуса, преподавател по психология в британския университет „Англия Ръскин“ и ръководител на проучването.

Детските имена, които са забранени по света (ВИДЕО)

„Изследването ни установи, че бебета от двуезични семейства се адаптират към по-сложна среда чрез търсене на допълнителна информация“, добави д-р Д'Соуса.

Учените са използвали технология за проследяване на погледа при наблюдение на 102 бебета на възраст от седем до девет месеца, като половината от тях били от семейства, в които се говорят два езика, а другата половина - от моноезични семейства.

Звездният бейби бум продължава и през 2020-а (ВИДЕО)

Оказало се, че децата от родители, които говорят на различни езици, пренасочват вниманието си с 33 на сто по-бързо към нова картина, която се появява на екран, в сравнение с децата от другата група.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА