Има един много важен момент преди детето да се роди - родителите трябва да му изберат име. В някои държави, като САЩ, те имат голяма свобода при избора на имена за децата си. Това обаче води до куриозни случаи, в които децата имат доста странни имена. Поради тази причина в редица страни по света има по-строго отношение към имената, които се дават на новородените. В част от тези държави някои имена са забранени, защото се смята, че те могат да навредят на детето, а в държави, като Саудитска Арабия са забранени определени имена заради поддържане на културната идентичност на страната. Вижте в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

Швеция

Швеция забранява имената, които могат да причинят обида или дискомфорт за бебето. Затова имена като Металика, ИКЕА, Супермен и Елвис са забранени.

Швейцария

Сред строгите правила, които Швейцария налага при избора на име на бебе са - да не се дава женско име на момче или мъжко на момиче. Също така да не е библейско, име на марка и населено място. Сред забранените имена са Джудас, Шанел, Париж и Мерцедес.

бебе
iStock/Getty Images

Германия

В тази държава полово неутралните имена, както и тези, които могат да навредят на бебето са забранени. Примери са Осама бин Ладен и Адолф Хитлер.

Франция

Във Франция родителите трябва да се консултират с местния съд, ако имат съмнения, че името на новороденото може да противоречи със закона. Сред имената, които някои родители са опитали да нарекат децата си и им е било забранено, са Нутела, Демон, Принц Уилям и Мини Купър.

Виктория и Александър – най-предпочитаните имена за новородени у нас

Мексико

В Мексико съществуват 61 имена, които са забранени. Този лист не е ограничен до тази бройка и всички имена, които звучат пренебрежителни или безсмислени, биват забранени. Сред тях са Фейсбук, Рамбо и Батман.

Нова Зеландия

В Нова Зеландия не могат да се ползват имена, които означават титли, както и такива, които са по-дълги от 100 букви или биха причинили обида. Примери са Луцифер, Sex Fruit (Секси Плод), Fat Boy (Дебело Момче) и Принс.

Звездните бебета с най-странни имена (ВИДЕО/СНИМКИ)

Португалия

В Португалия бебешките имена трябва да са традиционни и съответстващи на пола. Държавата има списък от 82 страници със забранени и позволени имена. Сред забранените са Нирвана, Риана и Викинг.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук