/ Gulliver/Getty Images
Бившият личен лекар на Майкъл Джексън Конрад Мъри заяви, че бащата на поп певеца Джоузеф (Джо) Джексън подложил сина си на химическа кастрация, за да поддържа високия фалцетен глас на изпълнителя, пише в. "Сън".
 
27 юни: Почина бащата на Майкъл Джексън

По думите на Мъри патриархът Джексън бил изключително жесток към своите деца. "Той е един от най-лошите родители в цялата история", твърди лежалият в затвора доктор, неправилно лекувал Краля на попмузиката.
 

Gulliver/Getty Images


Мъри припомни тъжните факти. Джоузеф Джексън подлагал сина си на хормонални инжекции, за да не мутира гласът му. По онова време Джако толкова се боял от родителя си, че се разридавал всеки път, когато го виждал.
 
Бащата на Майкъл Джексън отрече пред Опра Уинфри да го е бил

Джоузеф Джексън беше мениджър на музикалното си потомство. Той почина на 27 юни на 89-годишна възраст. Имаше 10 деца и всички, освен едното, починало твърде рано, станаха професионални музиканти.
 

Gulliver/Getty Images


В началото на 60-те години на миналия век Джоузеф Джексън беше мениджър на групата "Джексън 5", състояща се от синовете му. По-късно Майкъл призна, че баща им непрекъснато ги е ругаел и пребивал по време на репетициите и непосредствено преди гастролите. Въпреки това Джако винаги е твърдял, че налаганата от баща му строга дисциплина е изиграла определена роля за неговата кариера.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА