Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци в Ливан
Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци в Ливан / Guliver/Getty Images

Актрисата Анджелина Джоли се срещна със сирийски деца бежанци в Ливан като посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците, предаде Франс прес.

Звездата определи срещата си със сирийски сирачета в долината Бекаа (Източен Ливан) като "сърцераздирателно преживяване", се казва в изявление на организацията.

Ливан е приел близо един милион бежанци от Сирия, където от близо три години вилнее гражданска война, взела над 140 000 жертви.

Това е трето посещение на Джоли в Ливан. Тя също така е посещавала многократно бежански лагери в Йордания и Турция, отбелязва БТА.

Анджелина Джоли приветства приетата в събота от Съвета за сигурност на ООН необвързваща резолюция, в която воюващите страни се призовават да прекратят обсадите на населени места, да спрат да нападат цивилни и незабавно да разрешат безпрепятствен хуманитарен достъп.

"Това е твърде забавила се инициатива, която е от полза за стотиците хиляди мъже, жени и деца, хванати в капан в труднодостъпни райони в Сирия", отбеляза актрисата.

Тя изрази надежда, че резолюцията е "начало на нов етап към решаването на конфликта".

Анджелина Джоли също така призова международната общност да осигури финансов ресурс на Ливан, за да му помогне да се справи с бежанската криза.