/ iStock/Getty Images
Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно цвете в саксия, преди да открие, че то е изкуствено, когато решила да го присади в друга саксия.

За забавната случка разказва британското издание Daily Mail. Домакинята Сули Уилкс се гордеела с красивото растение, което било на перваза на прозореца в кухнята. Тя редовно поливало цветето, и не разрешавала на други да припарят до него, защото смятала, че само тя можела да се грижи най-добре за него.



„Сукулентните растения трябва да се поливат само веднъж седмично или по-малко, в противен случай ще загинат”, разказва тя.

Руски пътни полицаи раздаваха на жените рози вместо глоби (ВИДЕО)

В края на февруари жената решила да го присади в друга саксия.

„Намерих най-сладката вазичка, която най-добре пасва на растението. Извадих го от пластмасовия контейнер, както бе купено, и тогава установих, че то е изкуствено”, горчиво си спомня Уилкс.



​​​​​​Тя публикувала историята си във Facebook. „Разбрах, че цели две години съм била лъгана”, обобщи тя. Ползвателите на Facebook с разсмели от историята и сподели подобни случаи с тях.

Сукуленти се наричат растенията, притежаващи удебелени и месести части, където обикновено задържат вода и хранителни вещества, за да се оцеляват при сухи климатични или почвени условия. Думата „сукулент“ произлиза от латинското „sucus” – „сок“. Приблизително 60 семейства растения имат в състава си сукуленти, като например семейство кактусови и алоето.
БГНЕС