2/3 от хората по света изпитват нуждата от по-добър живот
2/3 от хората по света изпитват нуждата от по-добър живот / снимка: sxc.hu

Противно на сентенцията, че с пари щастие не се купува, хората по света смятат, че парите могат да донесат по-добър живот и да ги направят по-щастливи. Поне така излиза от допитване до общественото мнение, цитирано от Ройтерс.

Допитването на маркетинговата агенция ИПСОС е направено в двайсетина страни, сред които Бразилия, Саудитска Арабия, Русия, Швеция, Германия, Южна Африка, Унгария, Япония, Мексико.

Близо две трети от 20 000 анкетирани са казали, че изпитват нуждата да живеят по-добре. Само една трета е отговорила, че няма нужда от промяна.

Осемдесет и девет процента са изразили мнение, че силната национална икономика е много важна за подобряването на тяхното благосъстояние.

На второ място 84 на сто от анкетираните са поставили добрите условия на живот, а на трето - силните семейни връзки.

Според петдесет и шест процента намирането на романтичен партньор е ключът към щастливия живот, докато за 49 процента щастието идва от медитацията и молитвите.

В класацията на факторите за по-добър живот попадат и храненето, сънят, физическата активност и новите предизвикателства, отбелязва БТА.

От допитването става ясно, че унгарците изпитват най-голяма нужда от по-добър живот, докато саудитците са най-уверени, че живеят добре.

Французите пък признават, че добрият начин на живот сега е по-труден отколкото преди, но не смятат, че по-добрият живот може да се планира. На противното мнение са индонезийците и южноафриканците, които смятат, че планирането е тайната на по-добрия живот.