Коронясването на 150-килограмовия модел Сара Миликен за „Мис Алабама 2024" предзвика в социалните мрежи критики и оплаквания.

Възмущението бързо се разпространи сред социалните мрежи, като мнозина критикуваха решението, твърдейки, че то насърчава „нездравословен начин на живот“, тъй като победителката в конкурса за красота страда от затлъстяване. 

(Видеото е илюстративно: Да спечелиш конкурс за красота на 71 години)

Бяха направени сравнения с връчването на награда на „тежък пушач“ и бяха направени препратки към неотдавнашната корона на Мис Мериленд САЩ, връчена на транссексуална жена, като и двете бяха определени като „фалшиви награди“.
  Критиките се засилиха след интервюто на Миликен за WKRG, телевизионен канал в Алабама.

Коментатор във Facebook изрази възнегодуванието си, пишейки: „Да награждаваш и да се радваш на затлъстяването е безумно за мен... тя е изключително нездрава и това е шамар в лицето на младите момичета, които са работили усилено и са поддържали диета, за да станат действително кралици на красотата. Това е срам за щата Алабама".

В разгара на спора, Миликен се включи в официалната си страница във Facebook, за да се защити.

Тя разпалено написа: „Нещата, които бяха казани за мен, са наистина отвратителни и не мога да проумея как хората смятат, че е нормално да говорят такива неща. Бих могла да се откажа, да скрия лицето си и да спра да публикувам в социалните медии. Но вместо това казвам: ГЛЕДАЙТЕ МЕ. Гледайте ме как служа на общността си, как давам всичко от себе си, за да се подготвя за националните състезания, и как показвам на всеки един хейтър защо една жена с големи размери може и трябва да бъде титулярка."
Докато Миликен се подготвя да участва в националния конкурс на NAM през седмицата на Деня на благодарността през 2024 г., споровете около нейната победа предизвикаха по-широка дискусия за стандартите за красота и мнението, че може да си здрав, независимо от наднормените килограми.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Marca