Слай, Арни и Брус – очаквайте ги скоро не само в София
Слай, Арни и Брус – очаквайте ги скоро не само в София / снимки: Sofia Photo Agency, архив, БГНЕС, архив

В началото на месеца много медии, цитирайки публикация във вестник "Los Angeles Times", обявиха датата 19 септември за начало на снимките у нас на екшъна "Непобедимите" 2. Това е филмът, който ще събере в страната ни едни от най-добрите актьори в този жанр, но не на днешния ден.

"Непобедимите" е проект на Силвестър Сталоун. Първата част от лентата се завъртя по екраните през август 2010 година. Интересът към нея беше огромен, тя реализира много добри печалби и беше повече от естествено да й се направи продължение. Добрата новина е, че продължението ще се снима в България. И че тук ще дойдат звезди, за които мнозина само са си мечтали да стъпят на наша територия.

Първи, до края на този месец, ще дойде Силвестър Сталоун. Той беше режисьор, а и един от сценаристите на първата част на "Непобедимите". Сега се е отказал от тези си задължения и ще се съсредоточи единствено върху актьорските си такива. Режисурата е поета от Саймън Уест ("Механикът"), който от доста време е у нас и се занимава с подготовката на старта на снимките. А на коя точно дата ще се завъртят за първи път камерите все още не е обявено официално. Знае се, макар и само ориентировъчно, че краят на снимачния период ще е след около три месеца.

Слай, Арни и Брус  очаквайте ги скоро не само в София
netinfo
След Сталоун, през октомври в София ще пристигнат бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Чък Норис, Жан-Клод Ван Дам, Джет Ли. Всички те ще идват в различни дни и ще стоят различен период от време. Някои ще са тук по седмица, други - месец. Това зависи основно от големината на ролята, която имат в продукцията. По този показател Силвестър Сталоун е един от актьорите, който ще остане най-дълго в страната ни. Най-вероятно същото важи за Джейсън Стейтъм, а и за Брус Уилис.

В "Непобедимите" Брус Уилис имаше кратко появяване, но според предварителните информации, във втората част на филма той вече ще има по-сериозна роля. Арнолд Шварценегер също ще бъде повече време пред камерата в сравнение с първата част на филма.

Жан-Клод Ван Дам пък е новакът в екипа от екшън звезди. Поради други ангажименти в киното през 2009 година, когато Сталоун започна да събира актьори за своя проект, той отказа участие в него. Сега с удоволствие се присъединява към героите в "Непобедимите" 2. Впрочем Ван Дам е актьорът, който през последните години е идвал много пъти у нас. Тук той е снимал не един и два екшъна, така че появата му в София няма да е кой знае какво събитие.

Слай, Арни и Брус  очаквайте ги скоро не само в София
netinfo
Къде ще се снима "Непобедимите" 2? Киноцентърът в Бояна е основна локация. През ноември екипът ще бъде в Банско. Друго място е Ловеч. Над река Осъм, в близост до Деветашката пещера, дори ще бъде построен истински мост за целите на продукцията. Това ще се случи изцяло с пари от бюджета на филма. След края на снимките мостът няма да бъде разрушаван, а ще остане подарък за общината.

С организацията на наша територия на цялото това събитие се занимава студията "Ню Бояна". "Непобедимите" 2 ще е най-мащабната продукция реализирана някога у нас. Продукция, която ще доведе в страната ни едни от най-големите в световното кино, което безспорно е комплимент за държавата ни и по-специално за хората, които работят в Киноцентъра в Бояна.

Слай, Арни и Брус  очаквайте ги скоро не само в София
netinfo
Любопитно е да се отбележи, че някои от екшън звездите, които предстои да пристигнат, или наближават шейсетте или вече са ги минали. Силвестър Сталоун е на 65 години. Шварценегер навърши 64 в края на юли, Брус Уилис е на 56. Да не говорим за Чък Норис, който е на 71 години.

Премиерата на "Непобедимите", втора част, е планира за 17 август 2012 година. А ако и тя се окаже успешна и печеливша, Силвестър Сталоун се зарича да направи и трета.