Как се печели от фиктивни бракове с българи
Как се печели от фиктивни бракове с българи / ThinkStock/Getty Images

Срещу 20 000 евро индийци се "женят" за български граждани в Германия с цел да останат в Европа. Група професионални каналджии с българско участие „осребрява" мечтата на много индийци да се заселят в Европа.

Германската полиция проведе масирана операция срещу трафиканти на хора. Арестувани са двама души - 51-годишен германец от индийски произход и 36-годишен български гражданин. Според правоприлагащите органи, двамата въртели мащабен бизнес, осигуряващ незаконно заселване в Германия и в Европа.

Булки за продан: подмамват европейки да сключват фалшиви бракове

В операцията са участвали 175 полицейски служители на територията на пет германски провинции - Берлин, Бранденбург, Саксония-Анхалт, Хесен и Райнланд-Пфалц. Претърсени са били многобройни жилища и офиси. Единайсет мъже и жени от Индия и България на възраст между 18 и 31 години са обект на разследване по подозрението, че пребивават нелегално в Германия.

Българските трафиканти процъфтяват в кризата с мигрантите

Полицията съобщи, че е нанесла „тежък удар срещу организирания трафик на хора". В хода на операцията са били иззети многобройни доказателства, сред които фалшиви паспорти, брачни свидетелства, самолетни билети, документи за банкови преводи, смартфони, компютърна памет, големи суми пари в различна валута и... венчални пръстени с различен размер. Операцията е била предхождана от многомесечно разследване, а заподозрените са общо осем на брой: индийци, българи и германци.

Схемата

Според полицията става дума поне за 24 случая на трафик на хора. Трафикантите осигурявали на жени и мъже от индийски произход възможността да сключат фиктивен брак с български граждани, което им осигурява възможността да пристигнат в Германия и свободно да се придвижват из Европа. Цената на „услугата" не била никак ниска - 20 хиляди евро. Групата е действала и в Дания, откъдето преди няколко дни беше съобщено за арестувани 27-годишен индиец и 29-годишна българка по подозрение, че са сключили фиктивен брак.