„Още не съм видял окончателните данни, но няколко хиляди души са ни подкрепили. Резултатът въпреки това не е удовлетворителен. Лявото все още е в криза. Трябва да извървим още път, докато хората успеят да повярват”, заяви пред NOVA лидерът на АБВ Константин Проданов.
 
„Правим синтез между новите лица и опита на по-възрастните колеги. Нямахме време да се развием преди изборите. Всичко стана много бързо. За два месеца нямаше как с 5-6 медийни прояви хората да разберат за нас. Нямахме време да се наложим. Най-позитивният елемент в кампанията беше, че се видях с много хора от страната и чухме техните проблеми”, каза още Проданов.

При близо 99% обработени протоколи: ГЕРБ – 32.64%, БСП – 27.12%
 
По думите му социологическите проучвания са повлияли на хората да не гласуват за АБВ, защото в прогнозите им партията нямала реален шанс за влизане в парламента. 
 
Това се превръща в една самосбъдваща се прогноза. Те адски много влияят”, каза Константин Проданов и добави: „Има разлика между нас и БСП, но ние имаме собствен път. Търсене на аритметика в политиката, невинаги е добър подход”.

Борисов: Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство
 
„Не виждам шанс за правителство, което да издържи много дълго време. Независимо от победата на ГЕРБ, има голям негативизъм. Потенциалните партньори, които имат, до голяма степен са непредсказуеми. Най-вероятно ще зависи и от "златния пръст" на Марешки. Това е неустойчива конфигурация, която много бързо ще се разсъхне и България за пореден път няма да получи това стабилно управление, което й е необходимо”, коментира още Проданов.
 
И даде прогноза за новото правителство: „Това ще е трето управление на Бойко Борисов и най-вероятно ще свърши по същия начин – няма да го изкара докрай”.
nova.bg