/ МВР
Полиция се е намесила след спор за валидността на бюлетини
За напрежение между симпатизанти на кандидат за кмет и членове на секционна и общинска избирателни комисии в Борован съобщи за БТА председателят на Общинска избирателна комисия (ОИК) - Борован Димитър Попов.

Той обясни, че в ОИК са получили сигнал, според който кандидат за кмет се опитва да се меси в броенето на бюлетините в една от секционните комисии. „Със секретаря и един зам.- председателя, от различни партии, се отправихме към въпросната секция, за да се опитаме да разберем какво се случва, но вече се беше събрала доста голяма тълпа от хора, имаше полиция, напрежението беше сериозно и ние се върнахме в ОИК“, обясни Попов.

Местни избори 2023: В кои градове ще има балотаж?

По думите му след това от ОИК-Борован са разговаряли по телефона с всички членове на секцията и е станало ясно, че за определен брой бюлетини е възникнал спор за кого е гласувано и дали са валидни. Дадено е указание за всяка една оспорвана бюлетина, за която има съмнение какъв точно е вотът в нея и дали е валидна или невалидна, да се взема решение от всички членове на СИК и всички представители на партии, обясни Попов.

Той допълни, че в момента дават сведения на представители на полицията по друг сигнал за дописване на преференции в друга СИК.
Мая Ценова/БТА