Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / пресцентър, БСП
Ние сме ясни, прогнозируеми и конкретни по политиките ни за младите хора, каза лидерът на БСП
"Благодаря ви за хубавата кампания, която правите. За пръв път ми прави впечатление присъствието на толкова много млади хора в кампанията, докато обикаляме страната. Младите хора винаги са били в центъра на нашето внимание. Предимството ни пред останалите партии е, че това, което сега предлагаме, сме го предлагали години наред – упорито и последователно. Ние сме ясни, прогнозируеми и конкретни по политиките ни за младите хора. Разработвали сме ги експертно през последните 4 години. Всички наши предложения са били аргументирани финансово, законово – и са били внасяни като алтернативни бюджети на страната. Важно е когато искаш да направиш нещо, да знаеш и как да го направиш.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред младежи в дискусия, посветена на предизвикателствата пред младите хора в България. Тя припомни, че от „БСП за България” са внасяли над 70 поправки в закони, които касаят живота на младите хора. 

„Важно е да постигнем такъв резултат, че да превърнем нашите приоритети в този сектор в реални политики”, категорична бе Нинова.

По думите й един от най-големите проблеми в днешни дни е демографската катастрофа, а политиката по отношение на младите е част от решаването на този въпрос. Лидерът на левицата обърна внимание, че програмата на БСП е комплексна и обхваща редица сектори, които ще гарантират по-добра перспектива пред младите хора  - икономика, здравеопазване - безплатни лекарства за децата до 14 години, образование –един учебник по един предмет в цялата страна, доходи - за начинаещи млади хора тя може да се случи през промяна в данъчното законодателство, с необлагаем минимум за млади семейства, с помощ за втората година майчинство - 10 минимални работни заплати; безплатни детски градини и ясли. „Всичко това предвиждаме да предложим в следващия парламент с готови законопроекти, готови политики”, уточни Нинова.

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.