/ iStock/Getty Images
Magazinche.com е място, което събира продукти и изделия на български дизайнери и артисти, подпомогайки тяхната реализация в родната им страна. Освен ръчно изработени стоки от България при нас можете да намерите оригинални подаръци, дизайнерски продукти, бижута, аксесоари и декорация. Повече за тях, разказва Жени – основател и двигател на „Магазинче“.
 
Представете вас и вашата компания в няколко изречения?
Нашата мисия е да доставим качествени продукти на клиентите си и едновременно с това да подкрепим малките и независими производители, и творци в България. Освен онлайн магазин, имаме и два малки магазина в гр. София, единият е на ул. „Крум Попов“ 16, а другият - на бул. „Васил Левски“ 48.

magazinche.com

Откога съществува компанията, колко души работят в нея и какво наложи създаването на онлайн магазина?

На пазара сме от 2011 година. Физическите ни магазини и онлайн магазинът ни възникнаха почти едновременно. От скоро имаме и напълно обновен електронен магазин, който също развиваме ежедневно. Първоначалната причина да го създадем беше възможността да достигнем и да обслужим повече хора. Всеки ден доставяме пратки до различни точки на България и нашите клиенти са благодарни, че имат възможност изделията ни да достигнат до техните населени места по лесен и бърз начин. Екипът ни е малък, даже мога да го изброя поименно – Крис, Ники, Цвети, Роси и аз.

magazinche.com

Разкажете за вашите продукти и как поддържате интереса към тях?

По-голямата част от нашите продукти са ръчно изработени от български артисти. Предлагаме голямо разнообразие от бижута, както и други аксесоари – чанти, шалове, портмонета, аксесоари за коса. Имаме продукти за дома – декорация, чаши, свещи, илюстрации; мъжки аксесоари; детски сектор с подбрана селекция от книжки, занимателни игри и играчки. Постоянно търсим нови, креативни и нестандартни продукти, които освен че държим да бъдат качествени и красиви, се стараем да бъдат и на достъпни цени. Голяма част от нашия асортимент е изработен от естествени и рециклируеми материали, щадящи околната среда. За да поддържаме интереса към нашите продукти, се стараем да ги представим по възможно най-добрия начин в онлайн пространството – отделяме много време и внимание за снимане и описание на всеки продукт. Освен в онлайн магазина ни, правим редовно публикации и в социалните мрежи – Instagram и Facebook.
 
В какво намирате вдъхновение за създаването на нов продукт?

Вдъхновение намираме в почти всичко – сезона и времето навън, модните тенденции сред бижутата и аксесоарите, вслушваме се в съвети и препоръки от клиенти. Обратната връзка за нас е много важна и дори основополагаща в процеса на създаване на нови изделия. Стараем се продуктите, които предлагаме, освен красиви, да бъдат и функционални.

magazinche.com

 Кой е най-силният ви мотив да участвате в конкурса „eCommerce Academy Awards 2022“?

Възможността да получим експертна оценка от специалисти, доказани в бранша, и да се информираме относно новите тенденции в онлайн търговията. Освен състезателния характер на конкурса, ни привлече и възможността да популяризираме дейността си.