/ DarikNews.bg
Жена пострада, след като терасата на дома й в София се срути. При излизане на балкона днес на обяд плочата под краката на жената поддала и тя паднала от третия етаж. Според съседи сградата е строена още в началото на миналия век.

Деца пострадаха при пожар в апартамент (СНИМКИ)
 
Инцидентът станал около 13:00 ч. днес, когато 43-годишната жена излязла на терасата, за да простира. Плочата под краката й обаче се срутила и жената паднала от последния, трети етаж във вътрешния двор на сградата. Тя се намира на столичния бул. "Сливница", на метри от "Женския пазар".
 
Сградата е в изключително лошо състояние и не е ясно кога за последно й е правен ремонт. Според съседи е строена още в началото на 20-и век. От Столична община заявиха, че имотът е частен и отговорността за поддръжката на сградата е изцяло на собствениците.

Жена се опита да скочи от 9-я етаж на жилищен блок, полицаи я разубедиха
 
Сигналът до Спешна помощ подават двама роднини на пострадалата. На мястото на инцидента пристигнала линейка, която откарала жената с множество травми в столичната болница „Царица Йоанна-ИСУЛ”.
 
Оттам съобщиха за Дарик, че състоянието й е стабилно, жената е без опасност за живота, но остава за наблюдение в болницата.
 
Предстои комисия от Столична община да огледа сградата и да издаде към собствениците предписание за ремонт.