/ iStock/Getty Images
Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух, но в Източна и Южна България вятърът ще се задържи от юг и температурите ще останат високи. Над Западна България ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, а след обяд облачността ще се увеличи и над централните и източни райони от Дунавската равнина и там на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 21° в северозападните райони до 33° в югоизточните, в София 24°-25°.Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В масивите от Западна България ще бъде облачно с превалявания от дъжд, като след обяд ще превали на места и в Централна Стара планина, и Родопите. Вятърът ще се задържи умерен и силен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

В сряда на изток температурите слабо ще се понижат; ще останат по-високи от обичайните за октомври, максималните до около 30°, в Западна България дневните ще са малко под 25°. В по-голямата част от страната вятърът временно ще е от северозапад, предимно слаб. Облачността ще е променлива, над Северна и Западна България често значителна и там на отделни места ще превали.

В четвъртък ще преобладава облачно време
и на много места от запад на изток ще бъде с валежи от дъжд, по-съществени в Северна България. Вятърът в цялата страна ще бъде от запад-северозапад, временно ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°.

С понижението на температурите във високата част на планините, над 2000 м, ще превали сняг.


В петък от запад облачността ще намалее, най-късно над източните райони, където сутринта все още ще превалява дъжд. Северозападният вятър постепенно ще отслабне.