/ БГНЕС
Здравният министър Костадин Ангелов направи забележка на депутатите, че не носят предпазни маски в пленарната зала.

Повод за това стана въпрос от депутата Георги Михайлов от левицата по време на парламентарния контрол за взетите мерки в училищата заради коронакризата. Той призова министъра за разум и загриженост и да не се стигне до управленски решения срещу присъствената форма на обучение. Той изтъкна, че вирусът не е толкова опасен за децата и те не се заразяват толкова.

"Какъв разум и загриженост проявяваме в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство? Това е важен елемент - даваме пример на всички, които ни гледат. Ако народните представители, които не са лекари, не разбират, вие като лекар го разбирате прекрасно, защото винаги сте носили маска, когато сте участвали в трансплантация на костен мозък", обърна се към проф. Михайлов здравният министър.

"Кои лекарски аргументи ни дават правото да ходим в сградата, затворена, без маска. Гледат ни всички и ние като разумни хора и лекари, трябва да сме тези, на които да подражават и учениците, и хората, когато ни виждат на закрито", отсече Ангелов.