Здравко Георгиев отправи телефонно обръщение към гражданите на Силистра
Здравко Георгиев отправи телефонно обръщение към гражданите на Силистра / netinfo

“Най-ужасяващото през всичките тези години за мен не са толкова физическите мъки, колкото смачкването на човешкото достойнство”. Това каза в телефонно обръщение към своите съграждани д-р Здравко Георгиев по време на протестен митинг в Силистра в защита на осъдените български медици.

Макар и от хиляди километри д-р Здравко Георгиев благодари на силистренци за “огромната подкрепа” и припомни, че срещу подобна съдба никой не е застрахован. “Благодаря най-вече на децата – най-прекрасното нещо, което притежаваме, за невероятната подкрепа, за стотиците не, за хилядите картички, рисувани с толкова добри пожелания от техните нежни ръчички”, каза още д-р Георгиев.

Стотици силистренци подкрепиха призива на Ученическия парламент, Адвокатската колегия, БЛС, Силистренската община и се събраха на площад “Свобода”. Десетки се подписаха върху специално послание с поздрав от Силистра. То ще бъде изпратено до нашите сънародници в Либия. Младежи засадиха дърво на надеждата и го обкичиха с трикольорни лентички.

Утре КНСБ в Силистра организира автомобилно шествие срещу присъдите на българките. Протести ще има също в Дулово и Тутракан.