Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи наказание "порицание" на народните представители Георги Георгиев, Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов за нарушаване на реда в залата

Преди това заседанието беше прекъснато заради напрежение в пленарната зала, след като депутати от "Възраждане" се опитаха да възпрепятстват Явор Божанков от "Продължаваме промяната-Демократична България" да говори от трибуната. След подновяване на заседанието Божанков отново опита да обоснове своя вот по гласуваното по-рано проекторешение за избор на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Депутати от "Възраждане" пак наобиколиха трибуната на парламента. 

Скандал в парламента: Избраха Делян Пеевски за член на конституционната комисия

"Уважаеми колеги от "Възраждане", това, което правите е противоконституционно", обърна се Росен Желязков към тях. "Думата само аз мога да я давам, само аз мога да я отнемам", посочи той. 

След като депутатите от "Възраждане" начело със своя председател не се съобразиха с думите му, Желязков отстрани Костадин Костадинов от заседанието и обяви, че закрива днешното заседание.

Последва спор между Кирил Петков и Костадин Костадинов в стаята на "Възраждане" в парламента. 

Петков отиде при лидера на третата политическа сила, за да говорят относно случилото се в зала, но вместо това Костадинов изгони съпредседателя на втората политическа сила.

Костадинов: Държавата ни беше изнасилена от американските агенти в нашата страна

"Исках да им кажа ясно, че независимо колко невъзпитани и просташки са техните маниери, аз искам да ги уведомя, че това, което правят е противоконституционно. Влизам в тяхната стая с възможност да си поправят грешката. С тези хора не може да има разговор", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Тези хора са позор за човешкия род. Петков влезе в стаята ни, казах му да излезе, защото водим лични разговори той каза, че няма да излезе. Какво можех да направя", посочи от своя страна Костадинов.

"Ние няма да подкрепяме нито една кандидатура за председатели на комисии, затова и не гласувахме за Пеевски. Това правителство е делегитимирано", коментира още той.
Агенция "Фокус", БГНЕС, Теодора Цанева/БТА