/ БГНЕС, архив
От днес до 11 юни е в ход специализирана полицейска операция.
 
Операцията се провежда на територията на Европейския съюз по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства. В операцията се включва и страната ни, съобщиха от МВР.
 
Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.
 

БГНЕС, архив


Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.
 
По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.