Заплаха за убийство е получил кандидат за кмет на Бяла
Заплаха за убийство е получил кандидат за кмет на Бяла / netinfo

Петима души са задържани през последното денонощие заради опити за купуване на гласове. Един от кандидат-кметовете от град Бяла, Варненско, е получил обаждане със заплаха за живота.

В повече от десет големи градове в страната са получени сигнали за опити за купуване на гласове. Най-фрапиращите от тях са в Благоевград, Бургас и Созопол. В Благоевград през изминалото денонощие са задържани трима души, а други 26 са профилактирани след опити от тяхна страна да купуват гласове, това съобщиха от МВР.

Два сигнала са получени и от Варна. Първият от тях е в квартал „Виница”, където трима души са били предупредени, след като са били хванати да разлепват агитационни материали за един от кандидатите за районни кметове.

Един от кандидатите за кмет на град Бяла, Варненско, е бил заплашван по телефона със смърт, съобщиха още от полицията. Полицията е задържала човека, който е отправил заплахата.

Сигнали за купуване на гласове и за разлепване на агитационни материали през изминалото денонощие са получени още в областните дирекции на полицията в Бяла Слатина, Монтана, Сливен и в Нова Загора, казаха още от МВР.

От полицията съобщиха, че до 17.00 часа хората, които нямат лични документи могат да подадат заявление в областните дирекции на полицията или в районните полицейски управления по местоживеене, за да им бъдат издадени заявления, с които да гласуват. Тези заявления ще са валидни до края на днешния ден и не се плащат, съобщиха още от МВР.