Задържаха убийците на таксиметров шофьор от Сливен
Задържаха убийците на таксиметров шофьор от Сливен / netinfo
Заловиха убийците на таксиметровия шофьор от Сливен, който бе убит по особено жесток начин на 3 януари 2007 година. Извършители на престъплението са двама мъже на 29 години. Свидетел на убийството е проговорил в полицията, след като бил задържан за автокражба.

Живко Проданов е убит от двама мъже, които са задържани от Сливенската полиция първоначално за 24 часа, след това за 72 часа. Във вторник за двамата ще бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”, заяви прокурор Веселин Гангалов от Окръжна прокуратура – Сливен. „Събраните до момента доказателства ни дадоха основание да приемем по един несъмнен начин, че автори на престъплението са задържаните двама мъже и по отношение на същите да бъде повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост”, каза прокурор Гангалов. Той уточни, че предстои още много работа по окомплектоване на доказателствения материал в подкрепа на тезата на обвинението, при който да има основание за съставяне на обвинителен акт и да бъде внесен в съда.

Разследването ще приключи, когато бъде окомплектован окончателно доказателствения материал, допълни Гангалов и отказа подробна информация по случая с мотива, че ще се попречи на разследването.

Директорът на Сливенската полиция комисар Чавдар Божурски поясни, че двамата са задържани след признание на трети човек. Той е бил свидетел на убийството и е задържан на 9 май с група автокрадци. Мотивите за убийството са лични. Става дума за хулигански подбуди след употреба на алкохол, каза комисар Божурски. Единият от извършителите е бивш таксиметров шофьор и е имал спор с Живко Проданов. Според източници на Дарик именно той е мушкал с нож убития, а другият е нанесъл побой на жертвата. Те наели таксито на Проданов за втори път в деня на убийството. Убили го и захвърлили тялото.

Трупът на таксиметровия шофьор беше открит от негови колеги в околностите на града с множество рани, нанесени с нож.

Полицията откри опожарен таксиметровия автомобил на Проданов във вилна зона в противоположния край на града. Последваха почти ежедневни протести на негови колеги, които искаха бързо разкриване на извършителя на престъплението.

Други новини от Сливен